997 43 078

Det du vil vite om A-vitamin (retinol) og hud

A vitamin også kalt retinol har vært en ingrediens i kremer i mange år, men fått en oppsving nå i senere tid. Ofte blitt kalt et "vidundermiddel" for huden. Noen av fordelene er å øke cellefornyelse, øke produksjon av kollagen, hjelpe mot acne, blekne pigment flekker, forbygge og hjelpe mot rynker og linjer.

Retinol er den mest vanlige formen for A vitamin som brukes i kremer. Du kan få i mange varianter av kremer og serum med Retinol. Forskjellig styrke fra de du kan bruke til daglig til de du får på resept hos lege.

Grunnen til at retinol varianten av A vitaminet blir brukt i kremer og serum , er fordi molekylene er så små at de penetrere dypt ned i huden, og brytes ned til A-vitaminsyrer i huden. Og det gir en positiv effekt på hudcellene.

Spise matvarer med mye A vitamin, vil dessverre ikke ha noe særlig effekt på huden, mye på grunn av at huden ikke er et prioritert organ av kroppen selv, til å få utdelt vitamin virkningen. Derfor må A vitamin påføres huden i form av kremer og serum.

Hva gjør egentlig retinol for huden?

Retinol har mange effekter på huden, og kan derfor hjelpe på mange forskjellige hudproblemer.

Retinol er en ingrediens som kommuniserer med hudcellene. Den kobler seg på cella så den fungerer som en frisk celle igjen. 

Retinol har en eksfolierende effekt, som bidrar til cellefornyelse, de gamle cellene detter av, og nye kommer frem. Gir en visuelt friskere hud. 

Cellefornyelse bidrar til å stimulere kollagen- og elastin produksjon. Dette hjelper blant annet på arr, ujevnheter, pigmentering og rynker og linjer. Og en annen effekt er jo at balansen i talgproduksjon blir bedre.

Så hudtyper som vil nyte godt av produkter med Retinol er:

  • Aldrene hud
  • solskadet hud
  • acne hud

Ekstrem tørr hud bør unngå sterke retinol produkter. Og gravide og ammende frarådes. Ellers er retinol produkter tilpasset etter din hudtype, noe for alle .

Hvordan brukes retinolprodukter?

Hvor ofte, kommer ann på styrke og hudtype. 2-7 dager i uka er innafor. Begynne annenhver dag eller mer sjelden er normalt, og trappe opp etter som huden blir tilvent. Bruke det som et nattprodukt er lurt, siden man blir litt sensitiv for sol. Viktig med solprodukter.

Retinol er ingen "quick fix" så nytter ikke å smøre på en gang i blant og håpe på resultat, de produktene må brukes som en kur eller som anbefalt av din hudterapaut.

Feil bruk kan føre til ingen virkning, eller en overarbeidet hud, som vises som en tørr, rød og irritert hud. (noen ganger ved en "tøff" kur kan det være riktig og flasse og bli rød)

Anbefalt Retinolprodukt er

 

0
Feed

Skriv en kommentar